Početak » Novosti » Javni poziv za učesnike razmena učenika sa školama iz Portugalije i Italije

Javni poziv za učesnike razmena učenika sa školama iz Portugalije i Italije

Poštovani učenici i roditelji,

Gimnazija u Kruševcu organizovaće u narednom periodu razmenu učenika sa dve partnerske škole, u okviru Erazmus+ projekta. Tema razmene je kulturno nasleđe.

Učenici drugog razreda naše škole ugostiće jedanaestoro učenika iz Silveša (Portugalija) od 24. februara do 2. marta 2024, a isti učenici boraviće u Portugaliji od 13. do 20. aprila 2024. u pratnji profesorke Biljane Pršić.

Desetoro učenika trećeg razreda Gimnazije ugostiće učenike iz partnerske škole iz Ostilje od 24. februara do 2. marta 2024, a gostovaće u Italiji, kod istih učenika, od 7. do 13. aprila 2024. Učenike će pratiti profesorka Stanislava Arsić.

Od učenika koji se prijave za razmenu i njihovih roditelja očekuje se da učestvuju u svim aktivnostima predviđenim programom, da obezbede u svojoj porodici smeštaj i obroke za svoje goste tokom jednonedeljnog boravka, kao i da ih dočekaju i brinu o njima u duhu gostoprimstva i tolerancije.

Našim učenicima će tokom boravka u Italiji/Portugaliji takođe biti obezbeđeni smeštaj i obroci u porodicama učenika, a ostali troškovi (put, putno zdravstveno osiguranje, ostale aktivnosti) su obezbeđeni iz sredstava Erazmus+ projekta.

Izbor učesnika izvršiće školski Erazmus tim na osnovu podnetih prijava u skladu sa zahtevanom polnom strukturom (2. razred – 4 devojčice i 7 dečaka; 3. razred – 5 devojčica i 5 dečaka). Radni jezik obe razmene je engleski.

Prijave učenika primaće se do 31. 1. 2024. u 12 časova na sledećim linkovima:

  • za učenike drugog razreda, za razmenu sa Portugalijom OVDE;
  • za učenike trećeg razreda, za razmenu sa Italijom OVDE.

 

Nakon izbora učesnika, održaće se informativni roditeljski sastanci o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

 

 

Erazmus tim Gimnazije

 

 

 

 

Preuzmite

Arhiva vesti