Почетак » Новости » Mлади предузетници у средњој школи – пројекат YESSS

Mлади предузетници у средњој школи – пројекат YESSS

Први састанак учесника Еразмус+ КА2 пројекта YESSS (Young Entrepreneurs at Secondary Schools / Млади предузетници у средњој школи) одржан је од 13. до 15. новембра 2019. у Гимназији Цеље — Центар.

Састанку је присуствовало дванаесторо представника из четири партнерске школе и једне невладине организације из четири земље:

  • Гимназије Цеље — Центер (Словенија, gcc.si),
  • Националне школе за менаџмент из Софије (Бугарска, nbschool.eu),
  • Мерам Анадоли лицеја из Коније (Турска, meb.gov.tr),
  • школа „Свети Климент Охридски“ из Софије (Бугарска, school32.com) и
  • Гимназије у Крушевцу (Србија).

Пројекат ће се одвијати од новембра 2019. до октобра 2021. са циљем да развије нову методологију рада и приручник за подстицање предузетничког начина размишљања у средњим школама.

Тема састанка је била утврђивање плана активности током наредне две године, у које ће се укључити и већи број професора и ученика наше и осталих партнерских школа. Нашу школу су представљале професорке Станислава Арсић, Сања Станковић и Александра Филиповић.

Координатор овог стратешког партнерства и домаћин првог састанка, директор Грегор Делеја, упознао је учеснике састанка са обичајима и знаменитостима Цеља и Словеније. Овим пројектом је настављена лепа традиција сарадње између наших школа која датира од 2012. године.

Александра Филиповић, проф.

Преузмите

Архива вести