Почетак » Новости » Срце школе на терену

Срце школе на терену

У суботу, 23. новембра 2019. године одржан је Други меморијални одбојкашки турнир ,,Стефан Лазаревић“.

Организатор турнира био је Ђачки парламент на челу са Бошком Бркићем. Шеснаест тимова надметало се за титулу најбољег одбојкашког одељења. Мада је број пријављених одељења смањен у односу на прошлогодишњи, утисак је да је овај турнир био успешан. У неким сегментима организације, други по реду меморијални турнир је и надмашио  први, тако да једва чекамо наредни и оно што ће нам донети. У веома напетом и узбудљивом финалу, резултатом 2:1 тријумфовало је одељење II8, савладавши III9. МВП, односно најкориснији играч турнира био је Немања Пешић из III9.

Да одбојка није само пуко пребацивање лопте преко мреже, а и да спорт није само активност тела, показано је много пута, па и сада. Други меморијални турнир је имао пре свега хуманитарни карактер. Био је прилика за прикупљање средстава која ћемо послати болесној другарици, ученици четвртог разреда,  како би јој се помогло и олакшало лечење. Поред сакупљања новца на нивоу целе школе у току протекле недеље, турнир је обезбедио додатне прилоге. Котизацији за учешће на турниру додата су средства из кутије постављене поред терена у коју су могли убацити новац сви присутни.

Турнир је покренут у знак сећања на прерано преминулог момка, спортисту, друга, али његова се сврха ове године мало изменила. Поред сећања на један живот, он ће пружити подршку другом. Турнир би могао сваке године бити хуманитаран, тј. могао би се донирати новац онима којима је у том тренутку најпотребнији. Не треба болест да нас подсећа да треба да будемо хумани.

Стефан Шајкаревић, IV3

Још фотографија са овог догађаја можете погледати на линку>>>

http://gimnazija.org.rs/bwg_gallery/humanitarni-odbojkaski-turnir/

Преузмите

Архива вести