Početak » Novosti » Mladi preduzetnici u srednjoj školi – projekat YESSS

Mladi preduzetnici u srednjoj školi – projekat YESSS

Prvi sastanak učesnika Erazmus+ KA2 projekta YESSS (Young Entrepreneurs at Secondary Schools / Mladi preduzetnici u srednjoj školi) održan je od 13. do 15. novembra 2019. u Gimnaziji Celje — Centar.

Sastanku je prisustvovalo dvanaestoro predstavnika iz četiri partnerske škole i jedne nevladine organizacije iz četiri zemlje:

  • Gimnazije Celje — Center (Slovenija, gcc.si),
  • Nacionalne škole za menadžment iz Sofije (Bugarska, nbschool.eu),
  • Meram Anadoli liceja iz Konije (Turska, meb.gov.tr),
  • škola „Sveti Kliment Ohridski“ iz Sofije (Bugarska, school32.com) i
  • Gimnazije u Kruševcu (Srbija).

Projekat će se odvijati od novembra 2019. do oktobra 2021. sa ciljem da razvije novu metodologiju rada i priručnik za podsticanje preduzetničkog načina razmišljanja u srednjim školama.

Tema sastanka je bila utvrđivanje plana aktivnosti tokom naredne dve godine, u koje će se uključiti i veći broj profesora i učenika naše i ostalih partnerskih škola. Našu školu su predstavljale profesorke Stanislava Arsić, Sanja Stanković i Aleksandra Filipović.

Koordinator ovog strateškog partnerstva i domaćin prvog sastanka, direktor Gregor Deleja, upoznao je učesnike sastanka sa običajima i znamenitostima Celja i Slovenije. Ovim projektom je nastavljena lepa tradicija saradnje između naših škola koja datira od 2012. godine.

Aleksandra Filipović, prof.

Preuzmite

Arhiva vesti