Почетак » Новости » Отворен конкурс за Петницу

Отворен конкурс за Петницу

Као и претходних година, истраживачка станица Петница отвара своја врата ученицима широм Србије да се у њеном окриљу баве науком. Програми за ученике средњих школа су из различитих научних области и нису ограничени искључиво на појединачне школске предмете, већ обухватају шире и специфичне области (дизајн, антропологија, археологија, астрономија, геологија, електроника…).

На веб адреси http://petnica.rs/prijave2021/ ученици могу пронаћи све потребне информације о пријављивању на овај конкурс. Пријаве ће се примати до 23. новембра 2020. године.

Организатор напомиње да превасходни  разлог за конкурисање треба да буде управо научно-истраживачки профил ученика, а да су питања финансирања боравка ученика у овом кампусу решива у одређеном распону. Наиме, партиципацију од 18000 динара за зимске и летње школе, курсеве, кампове плаћају сви ученици, док ће ограниченом броју њих ИС Петница покрити 30 до 50 % износа партиципације. Пролећни и летњи семинари ће и надаље остати бесплатни.

Такође, све мере заштите у условима пандемије COVID – 19, предузете су и успешно спроведене у ИС Петница током рада у лето и јесен ове године, тако да безбедност ученика није угрожена.

Дакле, као што рече организатор: “Нека свако ко заслужује добије шансу!” А Петница је управо то, велика шанса за младе истраживаче и будуће стручњаке.

Преузмите

Архива вести