Početak » Novosti » Otvoren konkurs za Petnicu

Otvoren konkurs za Petnicu

Kao i prethodnih godina, istraživačka stanica Petnica otvara svoja vrata učenicima širom Srbije da se u njenom okrilju bave naukom. Programi za učenike srednjih škola su iz različitih naučnih oblasti i nisu ograničeni isključivo na pojedinačne školske predmete, već obuhvataju šire i specifične oblasti (dizajn, antropologija, arheologija, astronomija, geologija, elektronika…).

Na veb adresi http://petnica.rs/prijave2021/ učenici mogu pronaći sve potrebne informacije o prijavljivanju na ovaj konkurs. Prijave će se primati do 23. novembra 2020. godine.

Organizator napominje da prevashodni  razlog za konkurisanje treba da bude upravo naučno-istraživački profil učenika, a da su pitanja finansiranja boravka učenika u ovom kampusu rešiva u određenom rasponu. Naime, participaciju od 18000 dinara za zimske i letnje škole, kurseve, kampove plaćaju svi učenici, dok će ograničenom broju njih IS Petnica pokriti 30 do 50 % iznosa participacije. Prolećni i letnji seminari će i nadalje ostati besplatni.

Takođe, sve mere zaštite u uslovima pandemije COVID – 19, preduzete su i uspešno sprovedene u IS Petnica tokom rada u leto i jesen ove godine, tako da bezbednost učenika nije ugrožena.

Dakle, kao što reče organizator: “Neka svako ko zaslužuje dobije šansu!” A Petnica je upravo to, velika šansa za mlade istraživače i buduće stručnjake.

Preuzmite

Arhiva vesti