Почетак » Новости » Позив за пријаву за учешће у размени ученика

Позив за пријаву за учешће у размени ученика

Драги ученици другог разреда,

Обавештавамо вас да ће Гимназија Цеље — Центер из Словеније и Гимназија у Крушевцу организовати размену ученика од 10. до 14. маја 2022. у Крушевцу (први део) и током септембра/октобра следеће школске 2022/23 године у Цељу (други део).

У активностима везаним за размену учествоваће по петнаест ученика из обе школе. Ученици ће бити смештени у породицама својих домаћина, који ће им, поред смештаја (четири ноћења), обезбедити и храну (доручак и вечеру) током боравка. Школа организује тродневни програм — радионице у школи о језику, обичајима, социјалним вештинама и предузетништву, обилазак града, једнодневни излет по околини. Сличан програм ће бити и током другог дела размене у Словенији.

У размени могу учествовати ученици другог разреда који имају примерно владање и одличан или врло добар успех у првом разреду и на крају првог полугодишта другог разреда. Цена размене не би требало да буде виша од 200 евра, али је у овом тренутку немогуће поуздано прогнозирати због нестабилне цене горива. Трошкови размене ће обухватати превоз на релацији Крушевац – Цеље – Крушевац, путно здравствено осигурање, превоз на релацији излета у Словенији и пратњу 2 наставника и биће коначно утврђени пре организације другог дела размене.

Искористите прилику да упознате нове пријатеље и пријавите се до понедељка 11. априла на линку https://forms.gle/iejkmqrGEpL97rXE8.

Избор наших ученика одиграће се следећом динамиком: избор учесника најкасније до 26. априла; припремни састанци за наше ученике и њихове родитеље, као и повезивање гостију и домаћина до 6. маја.

Уколико имате било каквих питања обратите се професоркама Александри Филиповић (afilipovic.gimks@gmail.com) и Станислави Арсић (sarsic.gimks@gmail.com).

 

У Крушевцу,

4.4.2022.

Преузмите

Архива вести