Почетак » Новости » Представљање пројекта “У сусрет матури”

Представљање пројекта “У сусрет матури”

Пројекат „У сусрет матури“ представљен је у Центру за стручно усавршавање Крушевац 16. маја 2018. Пројекат је осмислио и реализовао пројектни тим Гимназије у Крушевцу у оквиру програма Еразмус+ Европске уније.

Основни циљ пројекта је упознавање професора са концептом националне велике матуре у Словенији ради припрема за нови тип велике матуре која ће се у средњим школама у Србији примењивати од школске 2020/21. године.

Презентацији су присуствовали директори и наставници школа, представници стручних већа, савета родитеља и парламената ученика.

Присутни су информисани о програму Еразмус+, поступку конкурисања, припреми и реализацији овог пројекта кроз бројне активности које су осмишљене и остварене у сарадњи са партнерском школом  ̶  Другом гимназијом у Марибору.

Наставници Крушевачке гимназије који су учествовали у пројекту представили су законски и организациони концепт националне велике матуре у Словенији и објаснили на који начин можемо применити словеначко искуство приликом извођења националне велике матуре од школске 2020/21. Током дискусије, поделили су са заинтересованима своје утиске, запажања и закључке. Предавачи су били: Александра Филиповић, Драган Крстић, Станислава Арсић, Сања Станковић и Дејан Оролић.

Преузмите

Архива вести