Početak » Novosti » Predstavljanje projekta “U susret maturi”

Predstavljanje projekta “U susret maturi”

Projekat „U susret maturi“ predstavljen je u Centru za stručno usavršavanje Kruševac 16. maja 2018. Projekat je osmislio i realizovao projektni tim Gimnazije u Kruševcu u okviru programa Erazmus+ Evropske unije.

Osnovni cilj projekta je upoznavanje profesora sa konceptom nacionalne velike mature u Sloveniji radi priprema za novi tip velike mature koja će se u srednjim školama u Srbiji primenjivati od školske 2020/21. godine.

Prezentaciji su prisustvovali direktori i nastavnici škola, predstavnici stručnih veća, saveta roditelja i parlamenata učenika.

Prisutni su informisani o programu Erazmus+, postupku konkurisanja, pripremi i realizaciji ovog projekta kroz brojne aktivnosti koje su osmišljene i ostvarene u saradnji sa partnerskom školom  ̶  Drugom gimnazijom u Mariboru.

Nastavnici Kruševačke gimnazije koji su učestvovali u projektu predstavili su zakonski i organizacioni koncept nacionalne velike mature u Sloveniji i objasnili na koji način možemo primeniti slovenačko iskustvo prilikom izvođenja nacionalne velike mature od školske 2020/21. Tokom diskusije, podelili su sa zainteresovanima svoje utiske, zapažanja i zaključke. Predavači su bili: Aleksandra Filipović, Dragan Krstić, Stanislava Arsić, Sanja Stanković i Dejan Orolić.

Preuzmite

Arhiva vesti