Почетак » Новости » Пројекат Yesss у Гимназији

Пројекат Yesss у Гимназији

У склопу пројекта „Млади предузетници у средњој школи – YESSS“, у периоду од 11. до 13. маја у Крушевцу је одржана Транснационална евалуациона радионица и тако настављена  сарадња са школама партнерима из Словеније, Бугарске и Турске. Укупно је било 36 учесника, по осам из Гимназије Цеље – центар, Словенија  и Мерам Анадолу Лисези школе из Коње, Турска, седморо из 32.школе „Св.Климент Охридски“  из Софије, Бугарска, троје експерата из Националне школе за менаџмент из Софије и десеторо учесника из крушевачке Гимназије.

Током тродневне радионице, учесници су се боље упознали кроз разне специјализоване активности и сумирали информације о тренинзима који су одржани у склопу пројекта. Затим је свака школа партнер представила свој процес пилотирања као и по један практичан пример из пилотирања. Експерти из Националне школе за менаџмент су представили Приручник, након чега су уследиле групне дискусије о садржају приручника, алатима, добрим странама, областима које се могу усавршити, као и о будућој примени. Последња целина радионице је била посвећена повратним информацијама о презентацијама, дискусијама и препорукама,  планирању активности до завршетка пројекта, као и дискусији о начину имплементирања приступа након завршетка пројекта. На крају радионице сви учесници су добили сертификат о учешћу.

Слободно време у та три дана учесници су провели у дружењу. Заједно су испробавали локалну храну, гледали и навијали за представнике на Еуросонгу и одушевили се представом гимназијских ђака. За њих је био уприличен пријем код градоначелнице, као и обилазак знаменитости Крушевца и околине, а последњег дана је организована заједничка вечера и тиме заокружена целина која је спојила лепо са корисним, довела до нових познанстава, размене искуства и изнедрила нове идеје.

Верзија текста на енглеском језику доступна је овде >>>

Yesss Krusevac

Галерија >>>

Yesss – Крушевац

 

Преузмите

Архива вести