Početak » Novosti » Razmena učenika iz ugla učesnica

Razmena učenika iz ugla učesnica

U utorak 10. maja u naš grad došlo je devet divnih devojaka, učenica Gimnazije Celje —Center. Devet  porodica otvorilo je vrata svojih domova, a devojke su lakim korakom ušle u srca ukućana. Iako deluje malo, četiri dana su bila i više nego dovoljna da se upoznamo i steknemo prijateljstva koja nam omogućavaju da spoznamo nove kulture, kao i drugačije poglede na svet. U oktobru će učenici naše škole imati priliku da nastave druženje i upoznaju i porodice svojih gošći.

Uticaj na naše zbližavanje imale su i radionice održane u školi. Mnoga pitanja i teme koje verovatno ne bismo pokrenuli u svakodnevnom razgovoru dale su nam bolju sliku o njihovom načinu školovanja, sferama interesovanja i prilikama u okruženju u kom žive. Radionice su, pored razvijanja preduzetničkog duha, za cilj imale i bolje upoznavanje dvaju jezika. Vežbali smo brzalice, uočavali razlike između ćirilice, latinice kao i slovenačke abecede… Uz puno smeha, u opuštenoj atmosferi, sa radionica smo se vraćali sa osmehom na licu.

Na našu inicijativu organizovale smo piknik na Slobodištu. Uživale smo u lepom vremenu, prirodi i pre svega jedne u drugima. Muzika, sportske aktivnosti i mnoštvo anegdota zauvek će ostati u divnom sećanju.

Nezaboravan provod usledio je i sledećeg dana na jednodnevnom izletu do Viminacijuma i Smederevske tvrđave. Pomalo umorni, vratili smo se prepuni utisaka. Nedostatak sna nije nas sprečio da poslednje veče provedemo na najlepši način. Sem ruža i poneke simpatije, nadamo se da su naše drugarice u svoju rodnu zemlju ponele pre svega uspomene na predivan provod i nezaboravna sećanja.

Drage Tia, Timeja, Špela, Emilija, Pika, Špela, Nela, Manca, Zala — vole vas vaše Vera, Lena, Nina, Mila, Julija, Milica, Anđela, Katarina i Valentina.

Preuzmite

Arhiva vesti