Почетак » Новости » Светосавље ученичким пером

Светосавље ученичким пером

Протекла недеља била је обележена низом активности у част првом српском просветитељу, Светом Сави. У двема таквим манифестацијама учествовали су и ученици наше школе.

Светосавску креативну радионицу је организовао Културни центар Крушевац за ученике свих средњих школа. Гимназију су представљали наши најкреативнији чланови Књижевне омладине, коју воде професори српског језика и књижевности. На овој радионици су додељене четири равноправне награде у духу светосавља, а наша ученица друге године филолошког смера, Марина Крстић, награђена је једном од њих.

Светосавски литерарни конкурс је организовао Центар за стручно усавршавање у сарадњи са Подружницом друштва за српски језик и књижевност Расинског округа.

Право на учешће имали су ђаци крушевачких средњих и основних школа, распоређени у две категорије, а Гимназију су представљале ученице Јована Атанасковић из одељења 3/9 и Марина Крстић и Ана Арсић из одељења 2/1. На овом литерарном конкурсу су додељене три награде, од којих су наше ученице освојиле две. Наиме, Марина Крстић освојила је другу награду, док је Јована Атанасковић освојила трећу награду.

Драго нам је да ученици наше школе негују креативност и светосавље, а такође желимо да честитамо нашим награђеним ученицама.

Миона Димитријевић 2/1

 

 

Преузмите

Архива вести