Početak » Novosti » Svetosavlje učeničkim perom

Svetosavlje učeničkim perom

Protekla nedelja bila je obeležena nizom aktivnosti u čast prvom srpskom prosvetitelju, Svetom Savi. U dvema takvim manifestacijama učestvovali su i učenici naše škole.

Svetosavsku kreativnu radionicu je organizovao Kulturni centar Kruševac za učenike svih srednjih škola. Gimnaziju su predstavljali naši najkreativniji članovi Književne omladine, koju vode profesori srpskog jezika i književnosti. Na ovoj radionici su dodeljene četiri ravnopravne nagrade u duhu svetosavlja, a naša učenica druge godine filološkog smera, Marina Krstić, nagrađena je jednom od njih.

Svetosavski literarni konkurs je organizovao Centar za stručno usavršavanje u saradnji sa Podružnicom društva za srpski jezik i književnost Rasinskog okruga.

Pravo na učešće imali su đaci kruševačkih srednjih i osnovnih škola, raspoređeni u dve kategorije, a Gimnaziju su predstavljale učenice Jovana Atanasković iz odeljenja 3/9 i Marina Krstić i Ana Arsić iz odeljenja 2/1. Na ovom literarnom konkursu su dodeljene tri nagrade, od kojih su naše učenice osvojile dve. Naime, Marina Krstić osvojila je drugu nagradu, dok je Jovana Atanasković osvojila treću nagradu.

Drago nam je da učenici naše škole neguju kreativnost i svetosavlje, a takođe želimo da čestitamo našim nagrađenim učenicama.

Miona Dimitrijević 2/1

 

 

Preuzmite

Arhiva vesti