Почетак » Новости » Такмичење из предузетништва

Такмичење из предузетништва

Такмичење ученичких компанија и ове године окупља младе предузетнике средњих школа широм Србије. У организацији “Достигнућа младих”, такмичење ученичких компанија се нашло у календару такмичења Министарства просвете средњих школа за 2020-2021. годину из области “Предузетништво”.

Регионална такмичења ће бити одржана у другој половини априла текуће године где ће из пет региона бити изабрано 20 најбољих компанија које ће се на националном финалу борити за овогодишњег представника Србије на Европском такмичењу ученичких компанија, које ове године организује Литванија у Риги,  у јулу месецу.

Два тима из треће године Гимназије су оформила компаније и решила да своје идеје спроведу у стварност.

Компанија “Infinity”, ученици 3/8: Лазар Филиповић, Нина Мићић и Мина Лилић, осмислили су нове наочаре Hidey, које уз помоћ инфрацрвене технологије и принципа мачјих очију штите вашу приватност од камера. Прве верзије Hidey су направљене, развој производа је у току и први примерци ће се ускоро наћи  у продаји.

https://youtu.be/mf40yfdxZwY

Компанија “Nature supreme” 3/2: Јована Радисављевић, Николина Радовић и Тања Младеновић, осмислиле су справицу за екстракцију воде из дрвета за све људе који се суоче са несташицом воде. “Дроп” се продаје у два паковања, веће паковање је намењено људима који на својим поседима имају брезу, због екстракције брезине водице која је у северним народима већ вековима уназад позната као еликсир здравља.

Компаније Infinity & Nature Supreme раде са својим ментором, професорком економије и бизниса, Маријом Урошевић.

За више информација и поруџбине, посетите њихове сајтове и инстаграм профиле.

https://naturesupreme.weebly.com/

https://infinitytrio.weebly.com/

Такмичење ученичких компанија рангира компаније на основу преко двадесет критеријума, где ученике оцењује судијски жири који се састоји од судија из пословног света. Између осталог оцењује се иновативност производа, бизнис модел компаније, финансијски, маркетиншки, производни аспекти, презентација, тимски рад, примена стечених вештина, знање о раду компаније, способност комуницирања и продаје и др.

Гимназија Крушевац ове године први пут учествује на овом такмичењу. Навијамо за наше предузетнике!

Преузмите

Архива вести