Почетак » Новости » Тим Гимназије у финалу “Brainfinity”

Тим Гимназије у финалу “Brainfinity”

Тим ученика Гимназије: Нина Томић, Љубица Михаиловић, Павле Савић & Јулија Петровић 1/10, “Secret Code”, под менторством професорке Марије Урошевић, пласирао се у финале Brainfinity.

Ученици су успешно решили задатке за пролазак у такмичење и добили највећи број поена за маркетиншки материјал, лого и фотографију тима.

Brainfinity такмичење је Collaborative Problem Solving Challenge, јединствено такмичење у региону у коме ученици узраста од V до VIII разреда и средњошколци, у тимовима решавају проблеме у реалном контексту, користећи све предности информационих технологија.

На овај начин екипе су искусиле нов приступ учењу – пројектно оријентисану наставу кроз истраживање феномена блиских њима.

Brainfinity има три круга такмичења. Тимови ученика прво решавају Brainfinity проблеме, који се објављују на сајту сваког 25. у месецу све до фебруара. Затим уз помоћ наставника-ментора решавају задатке на Brainfinity  изазову, а најбоље екипе пролазе у Brainfinity финале, које се одржава у Београду.

За више информација о самом изазову погледајте на Brainfinity сајту https://challenge.brainfinity.org/en/  Држимо им палчеве!

Преузмите

Архива вести