Početak » Novosti » Takmičenje iz preduzetništva

Takmičenje iz preduzetništva

Takmičenje učeničkih kompanija i ove godine okuplja mlade preduzetnike srednjih škola širom Srbije. U organizaciji “Dostignuća mladih”, takmičenje učeničkih kompanija se našlo u kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete srednjih škola za 2020-2021. godinu iz oblasti “Preduzetništvo”.

Regionalna takmičenja će biti održana u drugoj polovini aprila tekuće godine gde će iz pet regiona biti izabrano 20 najboljih kompanija koje će se na nacionalnom finalu boriti za ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Evropskom takmičenju učeničkih kompanija, koje ove godine organizuje Litvanija u Rigi,  u julu mesecu.

Dva tima iz treće godine Gimnazije su oformila kompanije i rešila da svoje ideje sprovedu u stvarnost.

Kompanija “Infinity”, učenici 3/8: Lazar Filipović, Nina Mićić i Mina Lilić, osmislili su nove naočare Hidey, koje uz pomoć infracrvene tehnologije i principa mačjih očiju štite vašu privatnost od kamera. Prve verzije Hidey su napravljene, razvoj proizvoda je u toku i prvi primerci će se uskoro naći  u prodaji.

https://youtu.be/mf40yfdxZwY

Kompanija “Nature supreme” 3/2: Jovana Radisavljević, Nikolina Radović i Tanja Mladenović, osmislile su spravicu za ekstrakciju vode iz drveta za sve ljude koji se suoče sa nestašicom vode. “Drop” se prodaje u dva pakovanja, veće pakovanje je namenjeno ljudima koji na svojim posedima imaju brezu, zbog ekstrakcije brezine vodice koja je u severnim narodima već vekovima unazad poznata kao eliksir zdravlja.

Kompanije Infinity & Nature Supreme rade sa svojim mentorom, profesorkom ekonomije i biznisa, Marijom Urošević.

Za više informacija i porudžbine, posetite njihove sajtove i instagram profile.

https://naturesupreme.weebly.com/

https://infinitytrio.weebly.com/

Takmičenje učeničkih kompanija rangira kompanije na osnovu preko dvadeset kriterijuma, gde učenike ocenjuje sudijski žiri koji se sastoji od sudija iz poslovnog sveta. Između ostalog ocenjuje se inovativnost proizvoda, biznis model kompanije, finansijski, marketinški, proizvodni aspekti, prezentacija, timski rad, primena stečenih veština, znanje o radu kompanije, sposobnost komuniciranja i prodaje i dr.

Gimnazija Kruševac ove godine prvi put učestvuje na ovom takmičenju. Navijamo za naše preduzetnike!

Preuzmite

Arhiva vesti