Početak » Novosti » Tim Gimnazije u finalu “Brainfinity”

Tim Gimnazije u finalu “Brainfinity”

Tim učenika Gimnazije: Nina Tomić, Ljubica Mihailović, Pavle Savić & Julija Petrović 1/10, “Secret Code”, pod mentorstvom profesorke Marije Urošević, plasirao se u finale Brainfinity.

Učenici su uspešno rešili zadatke za prolazak u takmičenje i dobili najveći broj poena za marketinški materijal, logo i fotografiju tima.

Brainfinity takmičenje je Collaborative Problem Solving Challenge, jedinstveno takmičenje u regionu u kome učenici uzrasta od V do VIII razreda i srednjoškolci, u timovima rešavaju probleme u realnom kontekstu, koristeći sve prednosti informacionih tehnologija.

Na ovaj način ekipe su iskusile nov pristup učenju – projektno orijentisanu nastavu kroz istraživanje fenomena bliskih njima.

Brainfinity ima tri kruga takmičenja. Timovi učenika prvo rešavaju Brainfinity probleme, koji se objavljuju na sajtu svakog 25. u mesecu sve do februara. Zatim uz pomoć nastavnika-mentora rešavaju zadatke na Brainfinity  izazovu, a najbolje ekipe prolaze u Brainfinity finale, koje se održava u Beogradu.

Za više informacija o samom izazovu pogledajte na Brainfinity sajtu https://challenge.brainfinity.org/en/  Držimo im palčeve!

Vakcinacija

Arhiva vesti
Bivši gimnazijalci...
U godini jubileja predstavljamo bivše učenike Gimnazije:

GIMNAZIJALCI


Gimnazija na YouTube...
GIMNAZIJA NA YouTube

Preuzmite