Почетак » Новости » У сусрет матури, преко Словеније

У сусрет матури, преко Словеније

Осмочлани тим Гимназије у Крушевцу боравио је од 4. до 11. марта 2018. у Словенији, у посети Другој мариборској гимназији, у оквиру пројекта „У сусрет матури“.

Циљ посете је упознавање са словеначким моделом националне велике матуре ради припреме за нови тип матуре који ће се примењивати у гимназијама у Србији од школске 2020/21. године. Пројекат финансира Европска унија у оквиру програма Еразмус +, а аутори су чланови пројектног тима Гимназије у Крушевцу.

Директор Друге мариборске гимназије Иван Лоренчић објаснио је учесницима пројекта како се развијао модел матуре у Словенији током претходних двадесетак година, како су он и други аутори тог модела превазилазили проблеме на које су наилазили, а Матеја Крумпак, координаторка матуре, појаснила је који закони и правилници стоје у основи целог процеса, као и редослед организационих корака.

Током посете, гостујући професори пратили су припреме за матуру и присуствовали пробној матури, држали часове, размењивали искуства, запажања и утиске из наставне праксе, упознавали се са културом Словеније обилазећи уметничке и географске знаменитости земље и посећујући културна дешавања у организацији Друге мариборске гимназије (Енглески студентски театар и Театар Гнозис).

Своје закључке поделиће са колегама на састанцима актива, седници наставничког већа и на предавању у Центру за стручно усавршавање.

Станислава Арсић, проф.

Текст на енглеском можете преузети овде >>>Project

Одабране фотографије током ове посете:

 

Упис у рачунарско одељење

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите

Безбедан Интернет

Сајт нашег ученика, Михајла Шумаковића, који садржи бројне савете како се заштити на интернету, актуелне теме и проблеме на светски повезаној мрежи рачунара
bezbedaninternet.netai.net