Почетак » Новости » Учешће у “Дигиталној експедицији”

Учешће у “Дигиталној експедицији”

25. и 26. септембра Крушевац је био домаћин каравана дигиталних вештина, писмености и безбедности под називом “Дигитална експедиција”.

Реч је о пројекту иза кога стоје Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, затим Канцеларија за ИТ и е Управу и партнери из УСАИД-а (Америчке агенције за међународни развој) и УНДП-а (Програм Уједињених нација за развој), носиоци програма “Нова писменост”.

Крушевац је један од 15 градова – домаћина овог каравана. У име организатора посетиоцима су се обратили Сава Савић и Биљана Зекавица, помоћници у горепоменутим министарствима, а у име домаћина, Јасмина Палуровић, градоначелница Крушевца.

Својим присуством, експедицију су обогатили ученици крушевачких школа, међу којима и ученици 1/11 одељења Гимназије, смера за сценску и аудио-визуелну уметност, са одељенским старешином, Дејаном Стојановићем. Они су учествовали у радионици “Како да безбедно користим интернет” и унапредили своје знање у овој области. По њиховим речима, радионица је била занимљива и корисна тј. превазишла је њихова очекивања. Нека онда њихови утисци буду препорука осталим вршњацима да се, и на овај начин, едукују на пољу дигиталних вештина, писмености и безбедности на интернету.

 

Преузмите

Архива вести