Почетак » Новости » Забавна наука у Тршићу

Забавна наука у Тршићу

У периоду од 15. до 22. октобра 2023. године, Научно-образовнo културни  центар “Вук Караџић” у Тршићу, пружио је могућност свим добитницима награда на  републичким такмичењима из српског језика и књижевности да прошире своја знања  на радионицама различитог карактера.

Овим радионицама, из наше школе, присуствовала је ученица филолошког  одељења 3/1, Доротеја Бошковић. У току овог периода, ученици су поред врло лепо  распоређених предавања, чија је главна тема био српски језик и књижевност, обилазили и музеје. Како Доротеја каже, ова предавања нису била нимало досадна. По  завршетку свих ових предавања, ученици је требало да одраде квиз који је, не наликујући неким школским квизовима, био занимљив.

Наравно, најважнија и најлепша су управо пријатељства које ученици понесу  назад са собом. Седам дана у континуитету проведених са истим особама свакако вас  може повезати, али изгледа да је ових седам дана у Тршићу то учинило на сасвим  посебан начин. “Група се састојала од нас тридесетак, али та конекција коју смо  остварили међусобно је нешто неописиво”, говори Доротеја. На самом крају, било је  чак и суза због растанка, иако ће он бити само привремен. Можда за три године, или  можда и за три месеца, срешће се сви они поново, јер овако започета пријатељства су  пријатељства која умеју да потрају заувек.

Анђела Живковић, 3/1

 

Преузмите

Архива вести