Početak » Novosti » Gimnazijalci u Celju

Gimnazijalci u Celju

Razmena sa Gimnazijom Celje—Center se nastavlja: u maju su celjske gimnazijalke boravile četiri dana u Srbiji, a u oktobarskoj epizodi su kruševački gimnazijalci boravili četiri dana u Sloveniji.

Sedamnaestoro učenika naše škole pristiglo je u Celje uveče 4. oktobra. Već narednog jutra krenuli su u Ljubljanu, obišli gradsko jezgro, Muzej bankarstva i Muzej iluzija. I sledeća dva dana protekla su dinamično: pratili su nastavu sa svojim domaćicama i družili se sa celjskim gimnazijalcima, upoznali se sa gradskim znamenitostima, išli na Celjski grad — tvrđavu na obližnjem brdu, u Celjskom domu slušali operu „Veveriček posebne sorte“, posetili Tehnopark— javni zavod za negovanje nauke, tehnologije i inovativnosti, prisustvovali otvaranju izložbe fotografija u Galeriji GCC u umetničkom kvartu Celja, uživali u slovenačkom gostoprimstvu i lepom vremenu, proveli jednu neobičnu noć u školi…

Ujutro 8. oktobra krenuli su kući. Sa sobom su poneli mnogo lepih utisaka, zanimljivih zapažanja, važnih saznanja, mudrih zaključaka, upečatljivih doživljaja i vrednih uspomena.

Deo toga dočaraće vam fotografije iz  galerije >>>

http://gimnazija.org.rs/bwg_gallery/celje-razmena/

Treći deo razmene planiran je za kraj februara 2023.

Preuzmite

Arhiva vesti