Почетак » Новости » Нове пројектне идеје

Нове пројектне идеје

Припремни састанак за нови Еразмус+ пројекат одржан је 6. и 7. октобра 2022. у Гимназији Цеље — Центар.

Састанку је присуствовало десеторо представника из четири земље: Словеније(Гимназија Цеље — Центар), Аустрије (БОРГ Бад Раткерзбург), Немачке (Аугуста Викторија школа — Ицехе) и Србије (Гимназија у Крушевцу). Партнерска школа из Бугарске није послала представнике на овај састанак. Нашу школу су представљале директорка Биљана Дачић и професорке Александра Филиповић и Станислава Арсић.

 

Пројекат је замишљен као стратешко партнерство (КА2) иприпрема се за мартовски конкурсни рок у Еразмус+ програму, са циљем да развије нову образовну методологију рада и приручник за подстицање одрживог развоја и одговорних потрошачких навика ради смањења штетног утицаја конзумеризма на животну околину и људско здравље.

Тема састанка је утврђивање основних циљева, исхода иструктуре пројекта, као и организационих послова и задужења партнерских школа.

Координатор овог стратешког партнерства и домаћин првог састанкаГрегор Делеја, директорГимназије Цеље — Центар,упознао је учеснике са културним догађајима у Цељу и знаменитостимаСловеније и тиме поставио основу будуће сарадње између партнерских школа.

Преузмите

Архива вести