Почетак » Новости » Меморијални турнир “Стефан Лазаревић”

Меморијални турнир “Стефан Лазаревић”

У организацији ђачког Парламента, 24. децембра 2018. године, одржан је први меморијални одбојкашки турнир у част недавно преминулог Стефана Лазарвића.

,,Спорт вас учи како да развијате карактер, учи вас како да играте по правилима, учи вас какав је сладак осећај победе, али и горки укус пораза – укратко, учи вас животу“, рекла је једном приликом пензионисана тенисерка Били Џин Кинг. Као такав, спорт повезује људе, без обзира на разлике и узрасте, а једна од његових лепота је што могу сви да га играју. Све ово гимназијалци су моглу да искусе на надметању у ком је учествовало преко 30 одељења из све четири године. Свако одељење представљено је са по једним тимом, састављеним  од дечака и девојчица, од најмање 6 чланова.

Сала за физичко је од самог почетка била пуна, чинило се да неки неће имати места за пресвлачење. Сви су нестрпљиво чекали да судије одсвирају почетак првог меча. И онда је почело… Видели смо неке сјајне индивидуалне бравуре, смечеве од којих застаје дах, блокове јаке као зид, бацања за лопте које су већ сви видели како додирују паркет. Било је ту доста смеха и радовања, нервирања и туге, лепих и лоших потеза, невероватних резултата, али је све то остало по страни. Ово је био један празник спорта, чак је можда боље рећи светковина. Светковина спорта, младости, живота.

Турнир је трајао дуже него што је било планирано, али то није представљало већи проблем. Тим одељења IV3 освојио је прво место, победивши у финалу тим I4, резултатом 15:8. За најкориснијег играча проглашен је Павле Атанасковић, а за најкориснију играчицу Кристина Милосављевић. Осим тога подељене су још и неке индивидуалне награде:

Најбољи блокер: Уна Марковић

Најболљи коректор: Анђела Ивковић

Најбољи техничар: Соња Милановић

Најбољи примач: Стефан Јаћовић

Главни организатор турнира, Никола Трипковић, био је одушевљен успехом пројекта: ,,Презадовољан сам. Не може срце да ти не буде пуно када организујеш меморијални турнир на који дође породица и види 400 ђака који су дошли да испоштују Стефана… Све је прошло у најбољем реду. И професори и директорка су максимално изашли у сусрет у вези са свиме, тако да је ово велики ветар у леђа за мене лично и за Парламент, за све наредне пројекте.

О Стефану Лазаревићу:

Рођен 1997, али је ишао у школу са генерацијом 1996. јер је рођен у јануару.

У Гимназију ишао 2011-2015.

Играо за Напредак.

Умро је од урођене болести срца.

Живео је за одбојку.

Текст написао ученик III3, Стефан Шајкаревић

Вакцинација

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите