Početak » Novosti » Memorijalni turnir “Stefan Lazarević”

Memorijalni turnir “Stefan Lazarević”

U organizaciji đačkog Parlamenta, 24. decembra 2018. godine, održan je prvi memorijalni odbojkaški turnir u čast nedavno preminulog Stefana Lazarvića.

,,Sport vas uči kako da razvijate karakter, uči vas kako da igrate po pravilima, uči vas kakav je sladak osećaj pobede, ali i gorki ukus poraza – ukratko, uči vas životu“, rekla je jednom prilikom penzionisana teniserka Bili Džin King. Kao takav, sport povezuje ljude, bez obzira na razlike i uzraste, a jedna od njegovih lepota je što mogu svi da ga igraju. Sve ovo gimnazijalci su moglu da iskuse na nadmetanju u kom je učestvovalo preko 30 odeljenja iz sve četiri godine. Svako odeljenje predstavljeno je sa po jednim timom, sastavljenim  od dečaka i devojčica, od najmanje 6 članova.

Sala za fizičko je od samog početka bila puna, činilo se da neki neće imati mesta za presvlačenje. Svi su nestrpljivo čekali da sudije odsviraju početak prvog meča. I onda je počelo… Videli smo neke sjajne individualne bravure, smečeve od kojih zastaje dah, blokove jake kao zid, bacanja za lopte koje su već svi videli kako dodiruju parket. Bilo je tu dosta smeha i radovanja, nerviranja i tuge, lepih i loših poteza, neverovatnih rezultata, ali je sve to ostalo po strani. Ovo je bio jedan praznik sporta, čak je možda bolje reći svetkovina. Svetkovina sporta, mladosti, života.

Turnir je trajao duže nego što je bilo planirano, ali to nije predstavljalo veći problem. Tim odeljenja IV3 osvojio je prvo mesto, pobedivši u finalu tim I4, rezultatom 15:8. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Pavle Atanasković, a za najkorisniju igračicu Kristina Milosavljević. Osim toga podeljene su još i neke individualne nagrade:

Najbolji bloker: Una Marković

Najbollji korektor: Anđela Ivković

Najbolji tehničar: Sonja Milanović

Najbolji primač: Stefan Jaćović

Glavni organizator turnira, Nikola Tripković, bio je oduševljen uspehom projekta: ,,Prezadovoljan sam. Ne može srce da ti ne bude puno kada organizuješ memorijalni turnir na koji dođe porodica i vidi 400 đaka koji su došli da ispoštuju Stefana… Sve je prošlo u najboljem redu. I profesori i direktorka su maksimalno izašli u susret u vezi sa svime, tako da je ovo veliki vetar u leđa za mene lično i za Parlament, za sve naredne projekte.

O Stefanu Lazareviću:

Rođen 1997, ali je išao u školu sa generacijom 1996. jer je rođen u januaru.

U Gimnaziju išao 2011-2015.

Igrao za Napredak.

Umro je od urođene bolesti srca.

Živeo je za odbojku.

Tekst napisao učenik III3, Stefan Šajkarević

Arhiva vesti
Bivši gimnazijalci...
U godini jubileja predstavljamo bivše učenike Gimnazije:

GIMNAZIJALCI


Gimnazija na YouTube...
GIMNAZIJA NA YouTube

Preuzmite