Početak » Novosti » Nove projektne ideje

Nove projektne ideje

Pripremni sastanak za novi Erazmus+ projekat održan je 6. i 7. oktobra 2022. u Gimnaziji Celje — Centar.

Sastanku je prisustvovalo desetoro predstavnika iz četiri zemlje: Slovenije(Gimnazija Celje — Centar), Austrije (BORG Bad Ratkerzburg), Nemačke (Augusta Viktorija škola — Icehe) i Srbije (Gimnazija u Kruševcu). Partnerska škola iz Bugarske nije poslala predstavnike na ovaj sastanak. Našu školu su predstavljale direktorka Biljana Dačić i profesorke Aleksandra Filipović i Stanislava Arsić.

 

Projekat je zamišljen kao strateško partnerstvo (KA2) ipriprema se za martovski konkursni rok u Erazmus+ programu, sa ciljem da razvije novu obrazovnu metodologiju rada i priručnik za podsticanje održivog razvoja i odgovornih potrošačkih navika radi smanjenja štetnog uticaja konzumerizma na životnu okolinu i ljudsko zdravlje.

Tema sastanka je utvrđivanje osnovnih ciljeva, ishoda istrukture projekta, kao i organizacionih poslova i zaduženja partnerskih škola.

Koordinator ovog strateškog partnerstva i domaćin prvog sastankaGregor Deleja, direktorGimnazije Celje — Centar,upoznao je učesnike sa kulturnim događajima u Celju i znamenitostimaSlovenije i time postavio osnovu buduće saradnje između partnerskih škola.

Preuzmite

Arhiva vesti