Почетак » Новости » Правила понашања у току нормализације услова за време епидемије

Правила понашања у току нормализације услова за време епидемије

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА УЧЕНИКА И ЗАПОСЛЕНИХ у току нормализације услова за време епидемије COVlD-19

Забрањено је да се ученици и запослени задржавају у тоалетима, дворишту и школској згради пре и након реализовних наставних обавеза.

Потребно је да одељењске старешине обавесте ученике да у школи поштују мере заштите и да носе заштитну опрему, маску и рукавице.

Обавезно је коришћење средстава за дезинфекцију и чешће прање руку.

Активности ученика  треба да буду организоване у малим групама према распореду поштовања мера заштите од COVID-19, да се међусобни контакт различитих група максимално избегава, као и сусрети у ходницима, двориштима и тоалетима.

Обавезан је физички размак од два метра у сваком смеру у затвореном простору и дворишту школе између наставника и ученика школе.

Сви запослени у школи морају да носе маске, тако да маска прекрива уста и нос, као и да редовно спроводе мере личне хигијене, посебно прања руку сапуном и водом у трајању од најмање 20 секунди или средством на бази 70 % алкохола. Не додиривати лице, посебно уста, нос и очи пре прања или дезинфекције руку.

Сви запослени обавезно морају да одмах по уласку у објекат школе дезинфикују сопствене мобилне телефоне. Личне ствари, торбе се одлажу у зборницу и не уносе у простор у коме су ученици. Подсећати ученике на мере заштите и превенције.

Запослени и ученици не смеју да улазе у простор учионица и кабинета пре него што се изврши дезинфекција простора, а у складу са инструкцијама директора школе. Прихват и упућивање ученика ће се вршити дневно према распореду који ће координирати дежурни наставници, о чему ће се водити евиденција на дневном нивоу (за ученике и запослене).

Сви запослени треба да прате своје здравствено стање и да у случају појаве било каквих тегоба/симптома који могу да указују на респираторну инфекцију, односно COVlD-19 (повишена телесна температура, кашаљ, краткоће даха. отежано дисање. губитак чула укуса и мириса) одмах предузму мере изолације, јаве се директору и удаље се са посла, потом се јаве изабраном лекару у дому здравља по процедури која важи за све грађане са сумњом на COVlD-19 и да до потврде да су здрави не долазе на посао.

Вакцинација

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите