Почетак » Новости » Промоција науке

Промоција науке

5. марта у кабинету за биологију ученици 3/6 и 3/7 разреда Гимназије, имали су прилику да слушају предавање др вет. мед. Марка Васића о промени барорецепторског рефлекса код срчане болести изазване лековима за туморе.

Ово предавање је било прилика да ученици прошире знање из физиологије, која је заступљена у наставном плану биологије за трећи разред, али и да непосредно од научника чују о процесу истраживања.

Иако је тема крајње стручна, предавач је живом речју о поступку извођења експеримената успео да заинтересује слушаоце и приближи им материју, вешто повезујући  научне области, па самим тим и наглашавајући повезаност школских предмета и потребу да и ученици на исти начин приступају учењу. Разумевању је допринела и сликовита презентација, у исто време јасна, прецизна и креативна.

Професорка биологије, Снежана Миловановић, представила је ученицима др Марка Васића  као истраживача – сарадника на Медицинском факултету у Београду, али и као некадашњег ученика наше школе. Тај податак је, између осталог, и подстицај ученицима да истрају у својим интересовањима за науку, учење и усавршавање.

Заједнички утисак свих који су учествовали у реализацији овог предавања је да овакви догађаји треба да постану редовна пракса.

Наравно, посебну захвалност дугујемо нашем драгом госту, др Марку Васићу.

Организатор догађаја,

Слађана Ракић, проф.

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите

Безбедан Интернет

Сајт нашег ученика, Михајла Шумаковића, који садржи бројне савете како се заштити на интернету, актуелне теме и проблеме на светски повезаној мрежи рачунара
bezbedaninternet.netai.net