Почетак » Новости » Промоција науке

Промоција науке

5. марта у кабинету за биологију ученици 3/6 и 3/7 разреда Гимназије, имали су прилику да слушају предавање др вет. мед. Марка Васића о промени барорецепторског рефлекса код срчане болести изазване лековима за туморе.

Ово предавање је било прилика да ученици прошире знање из физиологије, која је заступљена у наставном плану биологије за трећи разред, али и да непосредно од научника чују о процесу истраживања.

Иако је тема крајње стручна, предавач је живом речју о поступку извођења експеримената успео да заинтересује слушаоце и приближи им материју, вешто повезујући  научне области, па самим тим и наглашавајући повезаност школских предмета и потребу да и ученици на исти начин приступају учењу. Разумевању је допринела и сликовита презентација, у исто време јасна, прецизна и креативна.

Професорка биологије, Снежана Миловановић, представила је ученицима др Марка Васића  као истраживача – сарадника на Медицинском факултету у Београду, али и као некадашњег ученика наше школе. Тај податак је, између осталог, и подстицај ученицима да истрају у својим интересовањима за науку, учење и усавршавање.

Заједнички утисак свих који су учествовали у реализацији овог предавања је да овакви догађаји треба да постану редовна пракса.

Наравно, посебну захвалност дугујемо нашем драгом госту, др Марку Васићу.

Организатор догађаја,

Слађана Ракић, проф.

Упис у рачунарско одељење

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите

Безбедан Интернет

Сајт нашег ученика, Михајла Шумаковића, који садржи бројне савете како се заштити на интернету, актуелне теме и проблеме на светски повезаној мрежи рачунара
bezbedaninternet.netai.net