Почетак » Новости » Сјајна драмска секција у “Мрачној комедији”

Сјајна драмска секција у “Мрачној комедији”

Овогодишњу “турнеју” чланови драмске секције Гимназије започели су 10. марта 2019. када су отишли на путовање којим их је Културни центар Крушевац наградио за освојено друго место на Тин фесту 2018. и прво место на Федрару 2018. За труд који су уложили у току претходне календарске године награђени су посетом Нишу где су обишли  Народно позориште и  гледали претпремијеру представе „Путујуће позориште Шопаловић“. То их је додатно мотивисало да наставе рад на припремању овогодишње представе, па је „Мрачна комедија“ Петера Шефера доживела прва два извођења у истом дану, у априлу 2019. Интересовање публике било је огромно, многи  су остали испред врата сале КЦК која је била премала да прими све љубитеље драмске игре наших талентованих ученика. За смех и задовољство које су приуштили  гледаоцима, глумци су добили неколико награда, а вршњачки жири је целокупној представи доделио друго место.

Наредна извођења ове представе су на Фестивалу драмских аматера Расинског округа у мају и у оквиру прославе Дана школе у јуну ове године. Директорка школе, као и претходних година, овај озбиљни тим, који комедијом крепи душу своје публике, упућује у Београд где ће гледати своје омиљене глумце.  Већина овогодишњих чланова секције су матуранти који остављају млађим друговима у аманет да наставе дугогодишњу традицију и негују љубав према позоришној уметности.

Невена Симић и Нела Милојевић

 

Упис у рачунарско одељење

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите

Безбедан Интернет

Сајт нашег ученика, Михајла Шумаковића, који садржи бројне савете како се заштити на интернету, актуелне теме и проблеме на светски повезаној мрежи рачунара
bezbedaninternet.netai.net