Početak » Novosti » Traganja, književno veče Književne omladine Gimnazije

Traganja, književno veče Književne omladine Gimnazije

Četvrtak 7.12.2023. godine za neke od nas bio je poseban i nesvakidašnji. Tog dana, u  organizaciji profesorke Tanje Nikolić i profesora Dragoslava Đorđevića, Književna omladina Gimnazije nam je priredila  književno veče na kome su svoje pesme čitali njeni članovi.

Veče je otvorila i kroz njega nas sigurno, ali nenametljivo, vodila Ana Timotijević. Na početku i kraju, čuli smo nezaboravne melodije klasične muzike, koje nam je Dunja Jovanović svirala na klaviru. Te večeri u Klubu KCK  uživali  smo u  stihovima mladih talenata Gimnazije: Matije Pešića, Ksenije Petrović, Marka Mihajlovića, Ljubice Jovanović, Milice Đorđević, Dunje Jovanović, Katarine Nikolić, Lane i Eme Tomić, koji su  pročitali po dve svoje pesme.

Veče tu nije bilo gotovo, jer su nam atmosferu ulepšale i upotpunile čarobne devojke, Natalija Anđelić i Miona Petrović, izvodeći  uvek popularne pesme  Nine Badrić i benda Tap 011. Mnogobrojna publika sačinjena  od profesora, učenika, prijatelja i članova porodica, uživala je uz raznolike tonove muzike i poezije. Pevali smo dobro poznate pop pesme, plakali, ali se i smejali uz neke naše stihove i svi zajedno tragali za ljubavlju, srećom, izgubljenim iluzijama i nedosanjanim snovima. Klub KCK te večeri bio je ispunjen aplauzima, smehom i pohvalama za sve učesnike ove obične – neobične književne večeri.

 Sa sigurnošću možemo reći da ćemo ovo književno veče dugo pamtiti i da polako brojimo dane do sledećeg.

Ksenija Petrović 2/1

                                                                      

Preuzmite

Arhiva vesti