Почетак » Новости » Млади лингвисти у Научном клубу

Млади лингвисти у Научном клубу

Лингвистичка секција Гимназије, коју воде професорке  Душица Добродолац и Станислава Арсић, реализовала  је, у сарадњи са Научним клубом Центра за стручно усавршавање, лингвистички час, 29. новембра 2019. године.

Час је био намењен ученицима осмог разреда које занимају савремене језичке недоумице.

Први део часа водиле су ученице другог разреда филолошког смера Ана Арсић, Марина Крстић и Миона Димитријевић, које су путем примера најчешћих језичких и правописних грешака подсетиле на неопходност поштовања норми стандардног српског језика. Интерактивним приступом примерима освежили смо знање о правописној  норми.

Други део часа водили су ученице 3/1 Аница Стаменковић, Андријана Петровић и Ана Марјановић. Оне су представиле Истраживачку станицу Петница, односно своје пројекте из области лексикологије. Осим тога било је речи и о почецима словенске писмености.

Ученици осмог разреда из основних школа “Нада Поповић” и  “Јован Поповић”, показали су одлично знање и активно су учествовали у реализацији часа. Био је ово уједно и прикладан начин да их информишемо о програму смерова заступљених у Гимназији.

Андријана Петровић 3/1

Преузмите

Архива вести