Почетак » Новости » Дорасли пословном изазову

Дорасли пословном изазову

У Крагујевцу, 22. Новембра 2022. године, у хотелу “Крагујевац”, одржано је регионално такмичење централне Србије “Пословни изазов” у организацији “Достигнућа младих Србије”.

На такмичењу се окупило 105 средњошколаца из чак 26 средњих школа и 18 градова Србије у изазову креирања иновативног производа/услуге који решавају проблем безбедности на интернету.

 

Нашу школу представљали су ученици 4/9 Владета Малићанин, Миља Стојановић, Вељко Недељковић и ученик 4/7 Вукашин Лукић, под менторством професорке Марије Урошевић. Ученике је оцењивао стручни жири са менаџерских позиција компанија и институција партнера догађаја.

На постоље за треће место попео се тим број 12, међу којима је био и ученик наше гимназије, Вукашин Лукић. Његов производ биле би специјалне маске за телефон које би корисницима пружале заштиту идентитета и података ограничавањем доступности камере и микрофона од злоупотребе. Такође, ова маска би ограничила обавештења апликација и тиме помогла корисницима да се боље фокусирају. Екипу су чинили:

Ђурђина Мишић – Гимназија “Вук Караџић”, Трстеник
Данило Јовановић – Средња школа “Никола Тесла”, Баточина
Софија Ђурђевић – Прва крагујевачка гимназија, Крагујевац
Вукашин Лукић – Гимназија, Крушевац
Младен Тодоровић – ТТПШ “Деспот Ђурађ”, Смедерево.

 

Велики дигитални аплауз за наше младе предузетнике из 4/9 Владету, Миљу и Вељка као и Вукашина из 4/7, пласираног на Национални “Пословни изазов” који ће се одржати у фебруару месецу наредне године. Вукашин ће се борити за пласман на “Пословни изазов западног Балкана”.

Марија Урошевић, проф.

Преузмите

Архива вести