Почетак » Новости » Из пројекта у пројекат

Из пројекта у пројекат

Размена идеја и сарадња, успостављена током Еразмус+ КА2 пројекта YESSS — Млади предузетници у средњим школама, наставља се и посетом петочлане делегације из Коње (Турска). Професори математике Ертан Курар и Ахмет Ток, професор музике Ерхан Оскол, професор турског језика и књижевности Мехмет Тургутлуи професор енглеског језика Ејуп Акинчи боравили су у Крушевцу од 27. новембра до 2. децембра у оквиру Еразмус+ КА1 пројекта мобилности везаног за посматрање на радном месту.

С обзиром на то да су двојица колега тренутно на позицији директора школа, а да је један од колега координатор за Еразмус+ пројекте, програм њихове посете био је шаролик. Током боравка, гости су посетили Градску управу, Школску управу, у договору са педагошко-психолошком службом Гимназије упоређивали школску администрацију — наставне планове, програме, припреме за часове, уџбенике и наставне материјале у Турској и Србији, обишли школе и посматрали извођење часова математике и музичке културе у Музичкој школи „Стеван Христић“, Основној школи „Нада Поповић“ и Гимназији у Крушевцу, а разговарали су и са ученицима, наставницима и управом школе о циљевима и изазовима у организовању учења.

Поред тога, гости су се упознали са културним, историјским и уметничким знаменитостима града и околине, присуствовали интернационалној вечери поезије и музике у организацији ученика Гимназије, посетили Јастребац и обишли Ниш и Београд, а њихов боравак је био и прилика да се петочлани тим Гимназије у Крушевцу који учествује у Еразмус+ КА1 пројекту „Иновативне наставне методе и савремене технологије у школском и онлајн окружењу“ културолошки и језички припреми за планирани одлазак у Коњу у марту 2023.

 

Проф. Станислава Арсић

Преузмите

Архива вести