Почетак » Новости » Неговање српског језика знањем

Неговање српског језика знањем

Електронско интерактивно такмичење Департмана за србистику из српског језика и књижевности је одржано у Нишу 6. децембра 2022. године. Учествовало је 18 група од којих је свака садржала 4 члана која су представљала своју школу.

Такмичари су били из различитих градова Србије, како Крушевца тако и Јагодине, Ниша, Пожаревца, Београда… Нашу школу представљали су ученици одељења 4/10 Јана Јевтић, Вукан Божовић, Ина Миладиновић и Алекса Микић под менторством професорке мр Душице Добродолац. Назив групе је био „ГимнКш“.

Такмичење се одржало преко апликације ,,Кахут” тако што би се свака група прво пријавила, а затим чекала питања. Питања су постављали организатори такмичења, а након тога би се одбројавало време, десет секунди за договор међу члановима групе и још десет за бирање одговора. За свако питање било је понуђено 4 одговора, од којих је само један тачан, а поред тачног одговора, мерила се и брзина одабира. Такмичење је било неизвесно до самог краја, јер су прва два тима била скоро уједначена по знању.

Наша школа је ипак освојила друго место, док је прво заузела екипа под називом ,,Потенцијал” из Јагодине.

Уз добру атмосферу, лепо дружење и позитивну енергију, ученици су показали висок ниво знања српске културе, књижевности и матерњег језика, што је био главни циљ овог такмичења. Показано је колико је битно неговање српског језика.

Ина Миладиновић 4/10

Преузмите

Архива вести