Почетак » Новости » Експонати из Гимназије на изложби у Галерији

Експонати из Гимназије на изложби у Галерији

22. фебруара, у Уметничкој галерији у Крушевцу, у 19 сати,  отворена је изложба уметничких радова Гимназије у Крушевцу и Високе школе струковних студија за васпитаче , која ће трајати све до 22. марта 2018. године.

У духу вишегодишње сарадње Народног музеја и Уметничке галерије у Крушевцу са поменутим школама, Биљана Дуковић и Наталија Топличанин су направиле избор уметничких дела бивших ученика и професора Гимназије и Високе школе струковних студија за васпитаче. Дела су настајала годинама уназад, још од времена ликовних колонија одржаваних у просторијама Гимназије, па све до радова из периода од 1995. до 2003. године.

Уметничка колекција ових двеју школа представља не само културну и уметничку, већ и историјску баштину нашег града у којој ће посетиоци имати прилику да уживају још пар недеља.

Изложба је отворена речима директора и сарадника који су допирнели њеној реализацији – директор Народног музеја, Горан Васић, први се обратио окупљенима, а потом и директорке обеју школа – Биљана Дачић у име Гимназије и Зорица Дуковић у име Високе школе струковних студија за васпитаче. Након тога, организаторке изложбе, Биљана Грковић и Наталија Топличанин,  упознале су присутне са процесом реализације изложбе и истакле њену лепоту и значај. Отварање је крунисао громки аплауз посетилаца којих је већ те прве вечери било у знатном броју.

Уметничка галерија Крушевац са поносом представља предиван избор ликовних и других радова који у себи носе делиће историје и културе нашег града и у којима можете уживати у наредним недељама.

Сара Крстић 4/1

Упис у рачунарско одељење

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите

Безбедан Интернет

Сајт нашег ученика, Михајла Шумаковића, који садржи бројне савете како се заштити на интернету, актуелне теме и проблеме на светски повезаној мрежи рачунара
bezbedaninternet.netai.net