Почетак » Новости » Нови корак у сарадњи са Филолошким факултетом у Београду

Нови корак у сарадњи са Филолошким факултетом у Београду

У петак, 14. маја, били смо гости Филолошког факултета у Београду, који нам је том приликом донирао 32 примерка својих издања на поклон.

Идеја донатора била је да се овим састанком започне интензивнија сарадња између Филолошког факултета и гимназија широм Србије, како би се припремање ученика за студијске програме овог факултета учинило квалитетнијим. Такође је истакнуто као веома важно да се обостраним ангажовањем школа и факултета омогући адекватно информисање ученика и да им се приближе садржаји и систем функционисања датих студија.

Након речи добродошлице упућених од стране деканата, организатори су позвали госте (овога пута представнике десет гимназија из Београда и Србије) да предложе неке начине сарадње, након чега је наступила динамична дискусија са занимљивим предлозима. Основа будуће сарадње је да се на почетку наредне школске године Филолошки факултет огласи са својим предлогом едукативно-забавних радионица за средње школе и да на основу понуђеног направимо планове у које ћемо уврстити дате активности.

Састанак је завршен у пријатној атмосфери, уз примопредају поклоњених књига и часописа у издању Филолошког факултета у Београду.

Преузмите

Архива вести