Почетак » Новости » Информисаност у функцији здравља

Информисаност у функцији здравља

Поводом Светског дана борбе против СИДЕ, у препуном кабинету за биологију наше школе, 2. децембра у 12.45, чланови Саветовалишта за младе, др Гордана Алексић – педијатар, др Биљана Тутулић – гинеколог, Слађана Станојевић – медицинска сестра и др Војислав Ђинђић – психолог , одржали су предавање о ХИВ-у и СИДИ, њиховим разликама, како се заштитити од ХИВ-а и која је могућа превентива.

Ученици наше школе су могли да присуствују овом излагању и питају све што их је интересовало, па су тако најчешћа питања била у вези са тестирањем на ХИВ вирус, као и: ко све може бити заражен, како се преноси и др. Предавачи су са пуно интересовања и ентузијазма одговарали на све недоумице и питања која су била постављена, па су тако и истакли да се сви средњошколци, који имају било какву врсту проблема, могу обратити њима, као члановима Саветовалишта за младе, сваког радног дана од 13 до 15 часова, на првом спрату Школског диспанзера, без нужног присуства родитеља.

Циљ овог предавања је био не само да информише и образује, већ и да подстакне нас средњошколце на редовну посету гинеколозима ради спречавања заразних и других болести.

Текст: Невена Ђорђевић, III7

Фотографије: Мина Станковић III7

Архива вести
Bivši gimnazijalci...
У години јубилеја представљамо бивше ученике Гимназије:

ГИМНАЗИЈАЛЦИ


Gimnazija na YouTube...
ГИМНАЗИЈА НА YouTube

Преузмите